Videograaf bruiloft: Laat je bruiloft filmen voor een prachtige trouwfilm of trouwvideo.

Young Films filmt en monteert je trouwfilm in een unieke filmische stijl. Een trouwvideo is namelijk de ideale manier om later jullie dag opnieuw te beleven. Als videograaf voor je bruiloft proberen we altijd de mooiste shots en details vast te leggen op een bruiloft video. Onze ervaring hiervoor zetten we graag voor je in.

Een bruiloft videograaf zie je steeds vaker op bruiloften. Het is daarmee een groeiende trend. Het aanbod van bruidsvideografen is verschillend. Sommige hebben een focus op een documentairestijl van filmen. Veelal een stijl waarin gebeurtenissen achter elkaar worden geplakt zoals ze zijn gebeurd. In dat geval hebben we het eerder over een trouwclip en niet zozeer over een trouwfilm.

Andere filmmakers creëren de trouwvideo met meer een filmische look, zodat je echt een bioscoopervaring krijgt. Het verschil met een cameraman is dat een videograaf naast het filmen ook de regie en montage doet.

Een cinematische bruiloft video van je huwelijksfeest bij Young Films

Als videograaf kom ik graag je bruiloft filmen. Wie wil nu niet een mooie, unieke en authentieke bruiloft video. Een film waarin jullie verhaal centraal staat.  Ik doe dat enerzijds door topklasse professioneel apparatuur. Denk aan High Definition camera’s, professionele audiosystemen, stabilisatiesystemen en verlichting. En anderzijds door de stijl van een verhalende documentaire te combineren met prachtige creatieve cinematografische beelden.

Ik film niet alleen de grote gebeurtenissen. Maar ook de kleine dingen die misschien net onopgemerkt zijn gebleven. Op de dag zelf probeer ik zo onopvallend mogelijk aanwezig te zijn. Zodat jullie kunnen genieten van jullie trouwdag. Wij zijn gevestigd in Eindhoven, maar we filmen huwelijken in heel Nederland, ook in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht.

Neem contact op

4 Redenen om een videograaf in te huren op je bruiloft

1. Een trouwvideo is de investering waard

Beeld van videograaf met een echtpaar in de zon

De vraag waarom je als koppel een trouwvideograaf zou moeten inhuren horen we vaker. En we snappen ook dat het inschakelen van een trouwfotograaf en een filmmaker behoorlijk in de kosten kan lopen. Het laten maken van foto en bruiloft video neemt een groot deel in van je budget, terwijl er ook vele andere kosten zijn. Maar we weten van koppels dat ze geen spijt krijgen van de investering in een trouwfilm.

2. Met een bruiloft video beleef je de dag opnieuw

Ten eerste trouw je maar één keer in je leven (als het goed is). Een film laat je die dag opnieuw beleven. Daarnaast komt het vaak voor dat niet alle gasten bij jouw huwelijksfeest aanwezig kunnen zijn door allerlei onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld door ziekte, afstand, leeftijd etc. Een trouwvideo helpt daarom enorm.  Diegene kan de dag beleven die ze anders zouden helemaal zouden missen. Je trouwvideo kan eenvoudig worden gedeeld via Youtube of Vimeo, zodat iedereen de dag nog kan beleven.

3. Je bent niet overal aanwezig op je bruiloft

Als je alleen een fotograaf zou laten komen zul je alle trouwgeloftes, de muziek, de speeches en stukjes missen. Dit zijn juist een van de meest emotionele momenten. Je zal dankbaar zijn als je ze kan terugzien.  Wanneer je gaat trouwen ben je zelf druk met verschillende dingen.  Normaal gesproken zou je veel gebeurtenissen missen waar je niet bij was. Maar dankzij een videograaf op je bruiloft kun je ook dit terugkijken. Je ziet bijvoorbeeld de voorbereidingsmomenten van je partner vlak voordat jullie elkaar ontmoeten.

4. Een herinnering van onschatbare waarde

Ten slotte is een bruiloftsfilm een erfenis voor je kinderen en kleinkinderen. Deze zullen het vervolgens doorgeven aan volgende generaties in je familie. Een herinnering van onschatbare waarde. Ze kunnen de dag veel beter beleven dan alleen de foto’s.

Ontdek de mogelijkheden

Young Films heeft verschillende opties voor je wensen.

Bekijk onze films

De werkwijze voor het maken van je trouwfilm

Montage van een trouwfilm waarin de kleuren worden bewerkt

We hebben een eenvoudige werkwijze. Allereerst adviseer ik jullie eerst te oriënteren en te bepalen welke wensen je hebt. Vervolgens kun je contact met ons opnemen.

1. Beschikbaarheid

Belangrijk is om onze beschikbaarheid te controleren op jullie geplande trouwdag. Dit kan eenvoudig via telefoon of via het contactformulier.

Check onze beschikbaarheid
2. Kennismaking

Wanneer ik beschikbaar ben kunnen we een afspraak maken om de details te bespreken. Jullie kunnen een standaardpakket nemen, maar ook een pakket samenstellen. Afhankelijk van jullie wensen en budget. Vervolgens krijgen jullie een offerte ter goedkeuring. Na akkoord wordt jullie datum gereserveerd.

3. Voorbereiding

Twee tot drie weken voor jullie bruiloft hebben we weer contact. We bespreken dan de details door van jullie draaiboek. Ik kan dan als videograaf vervolgens contact opnemen met de trouwlocaties. Dit om te informeren naar bijvoorbeeld de audio en verlichting ter plaatse.

4. Draaidag

Op de dag zelf zal alles gaan gebeuren. De eerste filmlocatie is vaak waar de make-up van de bruid plaatsvindt. Tussen de grote momenten van de dag door zal ik ook detail en sfeershots maken.Beeld van trouwfilm met bloemen van de bruiloft

5. Montage & Trouwvideo preview

Na het huwelijksfeest begint de montage van de film. Hierin wordt al het materiaal bekeken, gesorteerd en gemonteerd in een prachtige film. Nadat de eerste versie klaar is krijgen jullie een preview te zien.

6. Oplevering

Vervolgens krijgen jullie de bruiloft video digitaal via een online link. Afhankelijk van het pakket krijgen jullie de film ook via de post op een geheugenstick.

Wat zijn de kosten en prijzen van een bruiloft video?

Bij Young Films hebben we verschillende pakketten en bijbehorende prijzen. De kosten van een bruiloft filmen worden bepaald door verschillende factoren. Bijvoorbeeld hoeveel uur gefilmd wordt. Ook hoeveel tijd de montage kost en hoeveel videografen je tegelijkertijd inhuurt. Andere kosten zitten in de filmapparatuur, reiskosten en een specifieke stijl die je zoekt.

Ben je geïnteresseerd in wat we voor je kunnen betekenen? Bekijk ons portfolio. Heb je vragen of advies nodig? Neem gerust contact op.

Filmshot aankleden van bruidegom voor de bruiloft

Bekijk onze bruiloft video’s